Zomersale 2019: kortingen lopen op tot 70%

Geschreven op 19 JunVrouwen met tassen

Voor wie al de winkelstraten is ingegaan of online de advertenties van verschillende modeketens heeft gezien, kan het wel raden. De zomersale van 2019 is aangebroken! Vorige week schreven wij over de sale van Scotch & Soda, maar er zijn nog veel meer winkels die nu sale hebben. Dit betekent dat de uitverkoop op KledingSale hoog oploopt. Samen met de wintersale is dit het grootste piekmoment van het jaar. 

Data zomeruitverkoop

In Nederland ligt het niet precies vast wanneer deze periode van start gaat. Het vindt altijd plaats in de periode juni en juli, maar de exacte data zijn niet bekend. Iedere winkelketen mag namelijk zelf bepalen wanneer ze hun uitverkoopperiode hebben. Vaak is er wel een tendens te zien. Het verschilt wellicht twee weken, maar op het moment van schrijven heeft bijna iedere winkel die mee doet nu fikse aanbiedingen. De winkels bouwen hierbij de spanning op. 

Risico en korting pakken of veilig en betalen?

Aan het begin van de zomersale liggen de kortingen op 20 of 30%. De voorraad is op dat moment nog groot en er zijn nog veel maten beschikbaar. Wanneer je op dat moment naar de winkel gaat, heb je grote kans dat je vindt wat je zoekt en dat je een kleine korting mee kan pakken. Je kan ook voor meer risico gaan en de grote kortingsstickers scoren. Zodra de voorraad minder wordt, zakken de prijzen verder en kan de sale oplopen tot wel 70%. Dit gebeurt aan het einde van de sale periode. Het is misschien lastiger om de juiste maat te vinden, maar je bemachtigt wel de hoogste sale prijzen. Goed zoeken dus! Waar je ook voor gaat, het blijft een leuke periode om met korting te shoppen. 

Terug naar nieuwsoverzicht